Paltinis

Statiune turistica permanenta Paltinis este situata la 32 de kilometri sud-vest de Sibiu, in judetul Sibiu. Aceasta este situata la altitudinea de 1.442 de metri, intr-o padure de conifere, in Muntii Cindrel. In anul 1902, statiunea Paltinis a fost legata de orasul Sibiu printr-o sosea care strabate un cadru natural de o frumusete deosebita.

SCHITUL PALTINIS

Schitul Paltinis cu biserica acestuia - Biserica Schimbarea la Fata - este unul dintre cele mai cautate locuri din judetul Sibiu. Situata la intrarea in statiunea Paltinis, Biserica Schitului este situata la o altitudine de 1.350 de metri altitudine.
Schitul Paltinis apartine Arhiepiscopiei Sibiului si este ctitoria pururea pomenitului Mitropolit Doctor Nicolae Balan al Ardealului. Biserica a fost construita din lemn de brad, intre anii 1925 si 1927, cu ajutorul Ministerului Cultelor, Ministerului Sanatatii si al altor institutii.

CASA MEMORIALA CONSTANTIN NOICA

S-a nascut la 12 iulie 1909 in comuna Vitanesti, se stinge din viata la 4 decembrie 1987. A fost inmormintat pe 6 decembrie 1987, la Schitul Paltinis, dupa dorinta sa. (scriitor, eseist, filozof si poet)

„Mi-am trait viata in idee, fara rest, spre deosebire de altii care si-o sfarsesc cu un rest si care astfel merita sa fie regretati. Sunt in ceea ce am publicat. Daca lucrarile mele nu sfarsesc odata cu mine, voi sfarsi a doua oara odata cu ele. Este bine sa sfarsim...”

 

PARCUL DE AVENTURA "ARKA PARK" PALTINIS SI CENTRUL WELLNESS & SPA "HOHE RINNE "

Parcul de aventura ARKA PARK se afla in inima naturii , la 24 de km de Sibiu in superba zona a Paltinisului.

Aici vei gasi o combinatie unica de activitati atat pentru copiii cat si pentru adulti, reprezentand un mod cat placut de petrecere a timpului liber.

Parcul iti pune la dispozitie multe elemente interesante si provocatoare , traseele avand grade diferite de dificultate , si putand fi parcurse unul dupa altul.

 

Centrul Wellness & Spa Hohe Rinne se afla in cadrul Complexului turistic HOHE RINNE PALTINIS , cel mai nou Complex turistic dat in functiune in 2013.

Dispune de un centru spa foarte modern pe o suprafata de 700 metri patrati , cu jacuzzi , piscina , dotate cu sisteme de masaj , sauna Bio , sauna cu infrarosu, sauna traditionala , baie de abur turceasca si salina , sala de fitness si masaj. 

PARTII

Complexul de ski si agrement, Arena Platos este situat pe platoul Poiana Poplacii la o altitudine de 1400 de metri in muntii Cindrel, ofera iubitorilor de sporturi de iarna cinci partii dotate cu 4 instalatii de treansport pe cablu , tunuri de zapada , nocturna , centru de inchirieri , scoala de schi si snowboard , apres scki bar dupa model austriac

Pentru iubitorii de freestyle au la dispozitie cel mai modern sbow fun parc cu nocturna din Romania.

  Pentru mai multe informatii accesati www.arenaplatospaltinis.ro

Oncesti I - nivel mediu, 1150 metri lungime, cu o diferenta de nivel de 241 metri, dotata cu instalatie pentru nocturna si telescaun

Oncesti II - nivel usor, 450 metri lungime, cu o diferenta de nivel de 38 metri.

Alte partii: Paltinis - Dealul Poplacii, Paltinis - Santa, Paltinis - Daneasa, Oncesti - Paltinis si Gaujoara - Paltinis.